4.10.10

Στο Γκάζι φίλοι μου, στο Γκάζι....

Σήμερα περπατάς στο Γκάζι και βλέπεις τα πάντα, αλτερνατίβες απο τη μία, new age queers απο τήν άλλη, και στα βαρέλια του Hoxton τη Βιβή με ξανθό μαλλί και μαύρο φρύδι αγκαλιά με τον Μπίλια! Έιναι γνωστό πια σε όλους, το Γκάζι δέν είναι όπως παλιά.. έχει λέει χάσει το χαρακτήρα του...μπορεί να φταίει η απρόσωπη-άχαρη πλατεία...Άλλοι λένε ότι το Γκάζι αναβαθμίστηκε μέσα σε πέντε χρόνια για να υποβαθμιστεί σε πέντε δεύτερα....τόσο δε πήρε εξάλλου για να κοπεί η κορδέλα του μετρό; Δε ξέρω αν το μετρό έφερε την αλλαγή! Μπορεί να είναι και έτσι!
Αυτό που ξέρω είναι οτι ένω όλοι παραπονιόμαστε ότι το Γκάζι άλλαξε, εκεί καταλήγουμε τις περισσότερες φορές....πάρε εμένα για παράδειγμα! Εκεί ήμουν πάλι το Σάββατο.. why was that? Δέν είχα άλλες επιλογές;  Κολωνάκι, Καρίτση, Κολοκοτρώνη είναι τρείς απο τις δεκάδες εναλλακτικές που είχα....τί με σπρώχνει όμως να πάω εκεί πού ξέρω οτι θα στριμωχτώ περισσότερο, θα εξυπηρετηθώ χειρότερα και θα ξενερώσω, ενδεχομένως, γρηγορότερα; Μα φυσικά το μπούγιο ! Έχει άλλη χάρη να περπατάς στο Γκάζι και να βλέπεις το πανικό απο τη κοσμοσυρροή!! Το Γκάζι τα έχει όλα, straight, gays, bimbos, κάγκουρες, χαρλεάδες, καλλιτέχνες, ταγάρια, cougars! Πάς στο Γκάζι και έχεις υλικό για κουβέντα όλη την εβδομάδα διότι τις μισές μέρες θα παραπονιέσαι σίγουρα οτι πάλι τα ίδια και τα ίδια έκανες και τις άλλες μισές θα σχολιάζεις πόσο δεύτερος είναι ο κόσμος  που μαζεύει και πόσο ενοχλείσαι με τους κοινούς θνητους γύρω σου! Χωρίς να παραβλέπεις να αναφερθεις στη Χρυσή εποχή της περιοχής  όπου όταν τότε πηγαινες στο Γκάζι όλα ήταν πολύ πιό... πως να το πώ...Cooler? Easier? Less crowded?
Βλακείες...Πρέπει  να το παραδεχτείς, το Γκάζι είναι ακόμα μέρος της ζωής σου/μας... μπορεί να μη πας Σάββατο μιά καθημερινή όμως θα πεταχτείς σίγουρα.. υπάρχει άλλο μέρος στην Αθήνα που να εξυπηρετεί το μάτι του Μεγάλου Αδελφού τόσο πολύ;
The answer is NO, κουτσομπόλη :) !

Lialis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου